Ferran Adrià

Du kan finde vores kaffe i disse restauranter:

ElBulli Foundation (Barcelona) og Heart (Ibiza). 

Ferran Adrià (født i Hospitalet de Llobregat i Barcelona, 1962), madfilosof og guru inden for international gastronomi. Med elBulli Foundation skabte han et innovationscenter for gastronomisk forskning, der havde som formål at studere og katalogisere al kulinarisk viden i verden. Det er et ekstraordinært projekt, hvor innovation har hovedrollen på alle niveauer og sammenkæder alle de forskellige netværk af viden.

Hans samarbejde med Lavazza begyndte i 2000, da virksomheden lancerede sin særlige Coffee Design-trend, som medførte, at kaffe officielt blev en del af topgastronomiens verden.

Adrià kom med på Time Magazines liste over verdens 100 mest indflydelsesrige personer og har modtaget flere æresgrader. I de senere år har han på radikal vis ændret den moderne haute cuisine.    

Den kreative metode, han udformede på restauranten elBulli, hvor han ankom helt tilbage i 1984 takket være et møde med Juli Soler, og som han bragte frem i det internationale rampelys gennem 30 år med enstemmig ros, er nu blevet basis for nye forskningsprojekter. Hele denne historie og alle råvarerne brugt til de 1846 opskrifter, han skabte gennem årene med sin gastronomiske kreativitet, vil kunne ses på Cala Montjoi Foundation, som åbner sidst i 2019.

De andre kokke

Virgilio Martinez
SE BIOGRAFI

Albert Adrià
SE BIOGRAFI

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI

Carlo Cracco
SE BIOGRAFI