Gian Piero Vivalda

Du kan finde vores kaffe i disse restauranter:

Antica Corona Reale (Cervere). 

Den lille by Cervere, få kilometer fra Fossano, har været hjemsted og arbejdsplads for familien Vivalda — i dag på femte generation — siden 1815.

Gian Piero, født i Cuneo, blev fascineret af gastronomi på grund af sin bedstefar, som lærte sit barnebarn om fornøjelserne ved spisebordet og reglerne i et køkken.

Senere blev han optaget på hotel- og restaurantskolen i Mondovì, hvor han ind imellem undervisningen i perioder arbejdede på nogle af de mest kendte skisports- og badesteder i Italien.

 

Efter sin læretid overtog han ledelsen af familiefirmaet, hvor han blev sommelier og chef for spiselokalet, men han opdagede, at han savnede at være i køkkenet.

Derfor tog han til Frankrig, hvor han blev elev hos Georges Blanc, Alain Ducasse og Alain Dutournier. Det var dem, som prægede Gian Pieros madlavning på en traditionel måde, og under læretiden fik han plads til at bruge og arbejde med de mest innovative ingredienser.

 

I 2003 modtog Vivalda sin første Michelin-stjerne, den næste kom i 2010, sammen med mange andre priser fra både Italien og udlandet, og de viser, hvilke mål han har nået.    

“Den stærkeste følelse, jeg nogensinde har følt omkring gastronomi, var under læretiden hos Alain Ducasse, hvor jeg arbejdede som Commis Chef”, erindrer Vivaldi følelsesladet. “Ved slutningen af læretiden sagde kokken tillykke til mig. Det var første gang, han talte til mig og også første gang, jeg forstod vigtigheden af arbejdet i køkkenet”.

 

I dag er hans køkken et af de mest kendte i verden, takket være hans brug af lokale ingredienser som Cherasco-snegle, Cervere-linser, peberfrugter fra Cuneo og Carmagnola, kyllinger fra Bianca di Saluzzo, Capon-haner fra Morozzo, hvide trøfler fra Alba, fede Carrù-okser, Peveragno-jordbær, ‘tonda gentile’-hasselnødder fra Langhe, oste fra Castelmagno og så videre. En hyldest til naturen og dens overflod.

Antica Corona Reale

Gian Piero Vivalda er kunstneren bag retterne på restauranten Antica Corona Reale. Det er et sted, hvor årstidens råvarer hele tiden afbalanceres mellem respekten for traditionerne og en hang til nyfortolkninger. Michelin-kokken elsker at føje gastronomiske lækkerier fra andre regioner til de prestigefyldte produkter fra Piemonte og Cuneo.


Via Fossano, 13
Cervere, Cuneo
 

De andre kokke

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI

Cracco Carlo
SE BIOGRAFI

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI