DET GASTRONOMISKE FYRTÅRN FRA SØNDERJYLLAND

Jesper Koch vendte i 2019 hjem til Sønderjylland, en egn der betyder uendeligt meget for ham. Her har han siden skabt en Michelin anerkendt toprestaurant, og vejen dertil har været fyldt med oplevelser og hårdt arbejde.

 

Jesper Kochs vision for store spiseoplevelser er, at traditioner og klassisk håndværk skal danne en solid base og et fundament, hvorfra man kan udfordre og være med til at udvikle tidens trends.

 

Til daglig sætter han den gastronomiske retning for toprestauranten Syttende på Hotel Alsik i Sønderborg. Syttende er ikke begrænset af dogmer, og Jesper kan derfor udfolde hele sit repertoire, som er omfattende og baseret på hans store erfaring fra ind- og udland.

 

Jesper Kochs rejse i gastronomien startede på Sorø Storkro, før han i 1995 begyndte på den to-stjernede michelin-restaurant Obauer lidt uden for Salzburg. Siden fulgte ophold på bl.a. trestjernede Auberge de L’ill i Alsace og to-stjernede Bagatelle i Oslo. I 2000 startede han som køkkenchef på Molskroen, men han vidste godt, at der ville komme en tid, hvor hans eget navn skulle stå på døren.

 

Som restauratør startede Jesper Koch med etableringen af Restaurant Koch i 2004 sammen med sine brødre Michael og Lasse Koch. Siden fulgte Frøken Koch, Kocherier og Det Glade Vanvid, og i 2016 forlod han så de velkørende restauranter, for nye eventyr ventede…

 

Jesper Koch er et velkendt navn i Danmark. Han har høstet stor anerkendelse for sit arbejde for gastronomien, bl.a. som Årets Kok i 1999 og 2000 og ikke mindst med hædersbevisningen Kokkenes Kok i 2020. Samtidig har han i mange år været en del af dommerpanelet i den danske udgave af Masterchef, hvilket har medvirket til at gøre ham landskendt.

 

Jesper Koch arbejder fortsat entreprenant på at skabe de store madoplevelser fra Syttende. Fra toppen af Sønderborg står han som et uomgængeligt fyrtårn i den danske madverden, der både hædrer traditionerne, og samtidig skaber nye smagssammensætninger, der er med til at skabe fremtidens trends.