Juan Amador

Juan de la Cruz Amador Perez, som er den tyske top-restauratørs fulde navn, blev født i 1968 i den schwabiske bydel Strümpfelbach tæt på Stuttgart.

 

Han er søn af forældre fra Catalonien og Andalusien og fra 1985 til 1988 gennemførte han en lærlingeuddannelse som kok på Gasthof Lamm i Weinstadt, efterfulgt af perioder hos Alter Wirt i Munich Grünwald og Schlosshotel Bühlerhöhe i Schwarzwald. Juan Amador fik sin første Michelin-stjerne som chef de cuisine på restauranten PETERSILIE i Lüdenscheid i 1993, som kun 25-årig og har konstant optrådt i Michelin Guiden siden da. I 2004 åbnede top-restauratøren sin første restaurant i en alder af 35 år, AMADOR i Langen nær Frankfurt, som fik tildelt 3 stjerner første gang i 2007.  

I 2015 flyttede den kendte kok til Singapore, hvor han åbnede restaurant ALMA by Juan Amador på Goodwood Park Hotel samme år. Det var kærlighed, som førte ham tilbage til Europa, nærmere bestemt Wien. Kort tid efter blev den professionelle succes efterfulgt af lykke på det private plan. I en historisk kælderhvælving i Grinzing, den 19. bydel i Wien, skabte Amador en sand juvel på den gastronomiske scene: restauranten åbnede først som Amador’s Wirtshaus & Greißlerei, men blev få måneder senere til AMADOR restaurant, som nu er kendt langt ud over Østrigs grænser og blev tildelt 3 toques og 2 stjerner i det første år.

 

I 2019 blev Juan Amador den første restauratør i Østrig til at få tildelt en tredje Michelin-stjerne. AMADOR er, ifølge Michelins definition af tre stjerner, et besøg værd for sit unikke køkken. Gæster fra hele verden har nu reageret på denne anbefaling.  

Det faktum, at Juan Amador nu er en af de etablerede stjerner inden for fornem gastronomi, skyldes uden tvivl hans ambition og store disciplin. Han kombinerer sin distinktive kreativitet og sin rige erfaring til at skabe sin umiskendeligt unikke stil.

 

Med en drivkraft og et ønske om hele tiden at udvikle sig, fortsætter denne fine kok med at overraske med nye kreationer ved siden af sine klassiske signaturretter. Påvirkninger fra hele verden kombineres med en særlig sans for regionale råvarer, som gør hans kulinariske værker til kunst.

 

Juan Amador får den nødvendige inspiration til dette ikke blot fra sine utallige rejser, men også gennem musik. Hans berømte signaturdessert Brick in the Wall, for eksempel, blev inspireret af sangen af Pink Floyd med samme navn. 

 

Men variation af retterne er ikke det eneste vigtige for Amador, det som kommer i glassene, har også stor betydning: vinkælderen hos AMADOR restaurant indeholder omkring 1200 eksemplarer af de fineste vine fra hele verden samt en omfattende og prestigefyldt champagne kollektion. 

 

Juan Amador har været brand ambassador for Lavazza siden 2020. 

AMADOR restaurant (Wien) 

Det gode internationale køkken uden kompromisser hyldes under de historiske hvælvinger i vinkælderen - med enkelte regionale indslag fra Østrigs kulinariske skatte. “I mit køkken følger jeg hverken moden, eller trends. Mit køkken er som en lille sort kjole – der skal ikke skjules noget.” Juan Amador.  

De andre kokke

Loretta Fanella
SE BIOGRAFI

Pietro Leemann
SE BIOGRAFI

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI

Maurilio Garola
SE BIOGRAFI

Cerea-brødrene
SE BIOGRAFI

Carlo Cracco
SE BIOGRAFI

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI