Loretta Fanella

Loretta Fanella, født i 1980 i Fiuggi i regionen Lazio, ville oprindeligt være stylist.

 

Det var næsten tilfældigt, at hun endte med at gå på byens hotel- og restaurantskole. Hun opdagede, at hendes kærlighed for design og former også kunne bruges til kunsten at fremstille kager.

 

I 1999 gav en læreplads på kokken Fabio Tacchellas restaurant Antica hende det første job som chef for forretter og kager.    

I 2001 tilbød Carlo Cracco hende stillingen som kok for konditorafdelingen på sin restaurant Cracco Peck i Milano. Senere flyttede Loretta til Costa Brava for at arbejde en måned.

Men efter bare to uger overbeviste Ferran og Albert Adrià hende om, at hun skulle blive i deres restaurant elBulli i tre år. Her drømte og eksperimenterede Loretta Fanella, endelig stand til at vende op og ned på alle desserttraditioner.

 

I 2006 vendte hun tilbage til Italien, fast besluttet på at bringe den innovation, hun var begyndt på i Spanien til sin hjemlige halvø. I november valgte hun Enoteca Pinchiorri i Firenze, og inden der var gået et år, var restauranten blevet forvandlet, og Loretta kåret som Italiens bedste konditor af Paolo Marchis guide.


Siden 2008 har hun dedikeret sig til at uddanne konditorer samt at stå for dessertmenuer for forskellige hoteller og restauranter. I 2010 udkom bogen ‘Oltre’ (På den anden side), en samling af 36 opskrifter som alle bærer Loretta Fanellis signatur.

 

Hun har været brandambassadør for Lavazza siden 2014, og ved slutningen af 2015 havde hun fået en Michelin-stjerne.

I 2016 fik Ristorante Borgo San Jacopo, hvis dessertmenu Loretta er stolt over at have sat sit navn på, endnu en.

De andre kokke

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI

Dennis Zoppi
SE BIOGRAFI

Maurilio Garola
SE BIOGRAFI

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI

Pietro Leemann
SE BIOGRAFI

Filippo La Mantia
SE BIOGRAFI

Carlo Cracco
SE BIOGRAFI