Luca Fantin

Du kan finde vores kaffe i disse restauranter:

Bulgari Hotel (Tokyo-Osaka).

Luca Fantin, fra Silea i Treviso, fik passionen for madlavning fra sin bedstemor, Anita. Som 13-årig blev han optaget på hotel- og restaurantskolen i Treviso og begyndte at arbejde deltid på Osteria Nea. Efter skolen fik han sine første rigtige erfaringer, først lokalt og senere i Milano, Spanien og Rom.

 

I 2009 søgte Bvlgari Tokyo Restaurants en italiensk kok, men ikke en hvilken som helst kok, de var på udkig efter et ungt talent. De fandt frem til en beskeden, trediveårig kok: Luca Fantin, født i 1979. Han accepterede, bliver den eneste italienske kok, der kan prale af at holde en 2011 Michelin-stjerne.

 

I 2014 blev han tildelt den prestigefyldte titel ‘Årets kok’ af den kulinariske guide Identità Golose.

Hans køkken er “italiensk”, og her er anførselstegnene nødvendige. Bvlgari Ginza Towers oprindelige intention var at bringe alle de hjemmedyrkede ingredienser, som bruges i det italienske køkken, til Japan, men snart opstod der et ønske om at koncentrere sig mere om ingredienser fra lokale markeder og producenter. Det førte til opdagelsen af en fascinerende verden og en ekstrem høj kvalitet, hvor han altid kunne regne med at få gode råvarer i form af artiskokker, julesalat og en type rosensalat, der minder om den, som findes i Treviso. Smagen er ren, og han ser ikke forskellene fra italienske grønsager som en ulempe, men snarere som incitament til at finde på ny kombinationer.

Der er dog nogle enkelte undtagelser: carnaroli-ris, ekstra jomfruolivenolie og Grana Padano-ost.

I 2018 blev Il Ristorante Luca Fantin i Bvlgari Ginza Tower i Tokyo nummer 28 på den kendte liste over Asiens 50 bedste restauranter. Af de 11 japanske restauranter, som kom med på listen, var Il Ristorante Luca Fantin den eneste, som ikke var ledet af en japansk kok. 

De andre kokke

Filippo La Mantia
SE BIOGRAFI

Dennis Zoppi
SE BIOGRAFI

Davide Oldani
SE BIOGRAFI

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI

Igor Macchia og Giovanni Grasso
SE BIOGRAFI

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI

Renato Ardovino
SE BIOGRAFI

Carlo Cracco
SE BIOGRAFI