Massimo Bottura

“At vide, hvordan man håndterer det irrationelle – dét er det største talent, som vi italienere har.”

Massimo Bottura

Du kan finde vores kaffe i disse restauranter:

Osteria Francescana og Franceschetta58 (Modena)

Vejen, som har ført til, at Massimo Bottura er anerkendt som en af de vigtigste personer på den moderne kulinariske scene, begyndte tilbage i 1986 i området omkring Modena med åbningen af Trattoria del Campazzo. Her blev Bottura oplært under indflydelse af to vigtige mentorer: først og fremmest rezdora (dronningen af pasta) Lidia Cristoni, og Georges Cogny, en legende inden for det klassiske franske køkken.

 

I 1994 solgte Bottura Trattoria del Campazzo for at rejse til Monte Carlo og arbejde med Alain Ducasse på Louis XV, hvor han ikke blot udvidede sin viden om teknikker, men også lærte om samarbejde med mindre producenter, avlere og bønder. Beriget med denne erfaring vendte han tilbage til Italien, hvor han i 1995 overtog Osteria Francescana.

Massimo Bottura på Lavazza-kalenderen 2018

Massimo Bottura har startet Food For Soul for at bekæmpe madspild med kantiner, hvor kokke omdanner overskudsmad til sunde måltider til dem, som har mest brug for det. 

LÆS MERE

 

Han blev også involveret i udfordringen i at skabe opmærksomhed i den gastronomiske verden omkring nutidens problemer, såsom madspild og social isolation.

Det var under Verdensudstillingen i Milano i 2015, at Massimo lancerede Refettorio Ambrosiano, en offentlig kantine i et gammelt, nedlagt teater i kvarteret Greco i Milano, hvor kokke fra hele verden arbejdede på at omdanne overskydende mad fra Verdensudstillingen til næringsrige, sunde måltider til folk, som havde allermest brug for det.

Efter succesen med denne oplevelse grundlagde Massimo og hans kone, Lara Gilmore, den velgørende organisation Food for Soul i 2016, der har til formål at få flere og flere folk involveret i kampen mod madspild og social isolation. Siden da har organisationen startet fem projekter verden over, som stadig er i gang: Refettorio Gastromotiva i Rio de Janeiro, Refettorio Felix i London, Social Tables i Bologna og Modena plus Refettorio Paris i Paris.

 

immagine_bottura_01
immagine_bottura_02

Ud over den oprørske nyfortolkning af det italienske køkken, som serveres på Osteria Francescana, tilbyder Massimo Bottura også en livlig atmosfære på sin anden restaurant, Franceschetta58, som minder om en moderne kro. Passion og en uophørlig søgen efter de bedste ingredienser har fået kokken til at skabe Villa Manodori, en serie af balsamiske vineddiker og ekstra jomfruolivenolier med beskyttet geografisk betegnelse (PGI), som kan købes i de bedste gourmetbutikker verden over.

 Den 6. februar 2017 modtog Massimo Bottura en prestigefyldt æresgrad i virksomhedsledelse fra universitetet i Bologna. Dekanen, Francesco Ubertini, begyndte sin tale med ordene: “Massimo Botturas arbejde har bredt sig til iværksætteri, uddannelse og teknologi og repræsenterer et fint eksempel på udbredelsen af italiensk kultur og Made in Italy”. Det var den første gang nogensinde, at universitetet gav en kok en æresgrad. Året efter, den 23. april 2018, blev han også tildelt et æresdiplom fra kunstakademiet i Carrara.

Osteria Francescana

Osteria Francescana vidner om Massimo Botturas passioner. Det er et sted, hvor moderne kunst fungerer som inspiration, retningslinje og muse for et rent italiensk køkken med tre Michelin-stjerner.

De andre kokke

Cerea-brødrene
SE BIOGRAFI

Igor Macchia og Giovanni Grasso
SE BIOGRAFI

Davide Oldani
SE BIOGRAFI

Norbert Niederkofler
SE BIOGRAFI

Carlo Cracco
SE BIOGRAFI

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI