Monica Galetti 

Chef Patron, Mere 

Monica Galetti er en af de mest kendte og højest anerkendte kvindelige kokke i London. Monica blev født i Samoa, er opvokset i Wellington, New Zealand. Hun udviklede tidligt sin interesse for mad og blev uddannet som kok i New Zealand. 

I 1999 besluttede hun sig for at flytte til London for at arbejde hos Michel Roux Jr. på Le Gavroche, som har to Michelin-stjerner. Monicas talent blev snart anerkendt, hun udviklede sig hurtigt og blev den første kvindelige assisterende chefkok på Le Gavroche og senere Michels chefkok på Le Gavroche Tropiques i Mauritius, 2005.

 

I løbet af de sidste 10 år er Monica blev kendt på tv, som den enestående vært og dommer på BBC2’s meget populær tv-show MasterChef: The Professionals. I den senere tid er hun blevet medvært på to sæsoner af BBC2’s Amazing Hotels – Life Beyond the Lobby, sammen med Giles Coren, restaurantanmelder på The Times. 

Efter i alt 12 år på Le Gavroche forlod Monica restauranten i 2015 for at tilbringe noget tid med sin mand og datter og fokusere på at finde det bedste sted til sin første restaurant i London, Mere, som åbnede i 2017 i Fitzrovia. Mere, som passende nok er opkaldt efter Monicas mor, er en smeltedigel af kulturelle påvirkninger, som blander det klassiske franske fra hendes mand Davids barndom med det eksotiske fra det sydlige Stillehav og New Zealand fra hendes egen opvækst, samt trækker elementer inspireret af hendes rejser og de britiske årstider.

 

Monica er forfatter til to bøger: Monica’s Kitchen og The Skills.

De andre kokke

Loretta Fanella
SE BIOGRAFI

Pietro Leemann
SE BIOGRAFI

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI

Maurilio Garola
SE BIOGRAFI

Cerea-brødrene
SE BIOGRAFI

Carlo Cracco
SE BIOGRAFI

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI