Moreno Cedroni

Du kan finde vores kaffe i disse restauranter:

La Madonnina del Pescatore (Senigallia) Clandestino Susci Bar (Portonovo) og Anikò Salumeria Ittica (Senigallia). 

Moreno Cedroni blev født i Ancona i 1964.

Tyve år senere åbnede han Madonnina del Pescatore, en luksusrestaurant gemt væk i det smukke landskab i regionen Le Marche. Han fik sin første Michelin-stjerne i 1996, prisen ‘Sole’ fra Veronelli i 1999 og tre gafler af Gambero Rosso i 2000.


Lige efter årtusindskiftet åbnede han Clandestino Susci Bar — et kendt sted blandt fans af rå fisk — ved Portonovo-bugten i Ancona. Cedroni er en vulkan af kreativitet og innovation inden for restaurantverdenen, og i 2003 åbnede han den første delikatessebutik med fisk: Anikò i Senigallia. Samtidig startede han Officina, en eksperimentel workshop med CE-mærke, hvor der fremstilles kolde udskæringer af fisk, fisk på dåse, konserves, saucer og andre udvalgte produkter.
I januar 2004, præsenterede Moreno Cedroni sin nye bog, ‘Multipli di Venti’ (Sæt på tyve), hvor han fortæller historien om de første tyve år af sin karriere.

 

I 2005 blev han brandambassadør for Lavazza. Det følgende år opnåede han den hæder at få sin anden Michelin-stjerne for Madonnina del Pescatore.

I oktober 2008 blev han udnævnt som vinder af Kungsfenan, den svenske pris for mad fra havet, for sin mesterlige evne og teknik til at håndtere råmaterialer og sin kreativitet og evne til at kombinere tradition og innovation i køkkenet.
I 2011 udgav han ‘Maionese di fragole’ (Jordbærmayonnaise) på forlaget Mondadori,  den første bog med både historier og tips, der skal lære børn om mad og opskrifter — en blanding af opfindelser og genfortolkning.
I 2012 udnævnte Wall Street Journal Madonnina del Pescatore til at være blandt de ti bedste fiskerestauranter i Europa.

Cedronis nyeste bog, ‘Susci più che mai’ (Susci mere end nogensinde), blev udgivet af Giunti og udkom i 2014. Samme år blev Cedroni medlem af bestyrelsen for FIPE (Italiensk føderation af offentlige etablissementer), og året efter blev han ambassadør for Verdensudstillingen.

I 2017 var Moreno Cedroni vært på det italienske tv-program Top Chef sammen med Giuliano Baldessari, Mauro Colagreco og Annie Féolde.

Moreno Cedroni er kendt som opfinderen af den italienske version af sushi, og i februar 2018 blev han udnævnt som norsk fiskeambassadør af Norges ministerium for fiskeri på grund af hans store viden om fisk og hans innovative nyfortolkning af fisk som ingrediens i køkkenet. 

 

Gennem sin karriere har han deltaget i mange store gastronomiske konferencer i en kaliber som Identità Golose, Lo Mejor de la Gastronomía, Gastronomika og Omnivore. Han er også engageret i mange samarbejder og konsulentroller, blandt andet med Moschino, San Resort, Baglioni Hotels, Lavazza, San Pellegrino og McCann.

Hans køkken siges at være krævende, som et moderne laboratorium, fleksibelt og sammensat, og det holder fast på principperne om enkelhed og blander traditionernes klassiske natur med nye, friske elementer. Menuen på Madonnina del Pescatore rummer mange nuancer. For eksempel også en humoristisk nuance, hvor det italienske udtryk kommer fint til udtryk i alle menuerne, som bærer Cedronis signatur.

La madonnina del pescatore

På restauranten Madonnina del Pescatore i Senigallia styrer Michelin-kokken Moreno Cedroni et krævende, fleksibelt og sammensat køkken med hovedfokus på fisk. Nogle gastronomiske ting, vi her vil anbefale, er sushi, pighvar-kotelet og morgenmaden.

De andre kokke

Costardi-brødrene
SE BIOGRAFI

Davide Oldani
SE BIOGRAFI

Cracco Carlo
SE BIOGRAFI

Cerea-brødrene
SE BIOGRAFI

Alfredo Russo
SE BIOGRAFI

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI