Pietro Leemann

Du kan finde vores kaffe i disse restauranter:

Joia (Milano). 

Pietro Leemann, den venlige og indsigtsfulde kok fra Ticino, blev født i 1961.

Han opdagede mysterierne ved jorden og naturen som dreng og kunne bruge hele dage på at lege og arbejde i sin families køkkenhave, men det var en bayersk vaniljecreme af kokken Angelo Conti Rossini, som såede spiren til en passion for madlavning i ham.

Efter det begyndte Leemann sin læretid med at lære fra folk som Fredy Girardet og Gualtiero Marchesi, og han tog på et to år langt ophold i Kina og Japan, en milepæl for ham, hvor han fandt en begyndende ny spiritualitet.

Efter han var vendt hjem til Italien, åbnede han og en gruppe venner i 1989 deres egen gourmetrestaurant i Milano og gav den et meget stemningsfuldt navn: “Joia”, som kan oversættes til glæde, blev i 1996 den første vegetarrestaurant i Europa, som fik en prestigefyldt Michelin-stjerne, og i dag er det stadig den eneste vegetarrestaurant i Italien med en stjerne.

Mens masser etiopiske og nordafrikanske restauranter åbnede i Milano, serverede Leemann en hyldest til skabelsen, som for ham er vigtigst af alt.

Pietro Leeman og Magia fortryller folk i Eataly Smeraldo

Som en skulptør fra gamle dag har han altid søgt efter naturens sande essens ved at fjerne alt, som er overflødigt, fra ingredienserne for at skabe en flertydig og smagfuld gastronomisk oplevelse ved hjælp af simple madlavningsteknikker, hvor smagene smelter i munden.    

Efter 29 år regnes Joia for at være Europas vigtigste centrum for det grønne, etisk korrekte og bæredygtige køkken, og her er kokken Leemann uden tvivl den største pioner.

leemann_img_dx_02
leemann_img_dx_00

I 2015 var han chefambassadør for Verdensudstillingen i Milano.
Han har skrevet otte bøger om madkultur og opskrifter, den nyeste ‘Veg per scelta’ (Frivillig vegetar, Giunti Editore) sammen med sin ven, journalisten Gabriele Eschenazi, med hvem han grundlagde “The Vegetarian Chance”, den første internationale festival for vegetarisk kultur og madlavning.

Leeman har været brandambassadør for Lavazza siden 2016 og er for tiden involveret i utallige projekter med virksomheder og organisationer (både offentlige og private) med det formål at udbrede sin filosofi om livet og madlavning, noget der er med til at gøre ham til en vor tids mest romantiske kokke. 

03-Lavazza-articoloEataly-imgsx
04-Lavazza-articoloEataly-imgdx
Der findes ikke en kok på planeten, som ikke stræber efter stjernerne: opskrifterne fra Davide Oldani, Pietro Leeman og Dennis Zoppi til Coffee In Space

Joia

Naturen har altid været et vigtigt element i Michelin-kokken Pietro Leemanns retter. De naturlige råvarer bearbejdes, til der kun er det mest lækre og smagfulde tilbage, ved hjælp af simple madlavningsteknikker, så smagene smelter i munden. De er alle som en hyldest til naturen fra en af vor tids mest romantiske kokke.

De andre kokke

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI

Renato Ardovino
SE BIOGRAFI

Carlo Cracco
SE BIOGRAFI

Costardi-brødrene
SE BIOGRAFI

Luca Fantin
SE BIOGRAFI

Loretta Fanella
SE BIOGRAFI

Moreno Cedroni
SE BIOGRAFI

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI