Renato Ardovino

I dag er Renato Ardovino en af de ledende personer inden for italiensk kagedesign. Han stammer fra Paestum og har et køkken og værksted i Battipaglia (i provinsen Salerno), hvor han fremstiller imponerende kreationer med kage, sukker, glasur osv.

 

Efter sin studier på kunstakademiet blev Renato Ardovino tiltrukket af konditorverdenen, som han har beriget med design, farver og kreativitet efter at have studeret hos de største internationale mestre.

 

Han tog sine første skridt ind i gastronomiens verden for 20 år siden, da han ledede restauranten i det offentlige teater i Salerno og købte caféen, hvor han arbejdede, og omdannede det til en wiensk stil. 

 

Hans inspiration voksede sig større med tiden, takket være utallige samarbejder med de vigtigste personer inden for kagedesign. Hans stil er elegant og raffineret, men også fantasifuld og farverig, hvilket kommer til udtryk i alle hans kreationer: fra bryllupskager til kager for børn. På kort tid er Renato Ardovino endt blandt de bedste ti kagedesignere i Italien takket være en vindende kombination: kunst og kager.

 

Siden januar 2018 har han været brandambassadør for Eraclea, efter at have været kunde i cirka 20 år. Den måde, han bruger Eraclea-produkterne på i sit etablissement, er virkelig overraskende. Selv med de mest simple opskrifter kan han omdanne en kaffepause på en bar til et øjebliks sand nydelse af kunst.

 

Siden 2012 har han været et af de nye ansigter på Real Time og vært på flere tv-programmer: ‘Torte in Corso con Renato’ (Fremstilling af kager med Renato) og ‘My Cake Design’. I 2013 udgav forlaget Rizzoli hans første bog, ‘Torte in Corso con Renato’, som blev en bestseller (Best BUR).

 

De andre kokke

Loretta Fanella
SE BIOGRAFI

Alfredo Russo
SE BIOGRAFI

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI

Moreno Cedroni
LÆS MERE

Carlo Cracco
SE BIOGRAFI

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI