Virgilio Martinez
Virgilio Martinez
Du kan finde vores kaffe i disse restauranter:
Central Restaurante (Lima)
Virgilio Martinez er født i Peru i 1977 og studerede jura i Lima før han helligede sig madlavning. Efter at have gået på institutionen Cordon Bleu i London og Ottawa begyndte han sin karriere i den kulinariske verden med at arbejde for kokken Gastón Acurio, som senere udnævnte ham til køkkenchef på sin restaurant Astrid y Gaston i Lima. I 2010 åbnede Virgilio Central, en restaurant som på bare få år medførte, at han blev hyldet som ambassadør for peruansk madlavning verden over.
Central ligger midt i Lima, og retterne her signalerer en ny æra for latinamerikansk gastronomi, karakteriseret ved livlige farver og modig kreativitet. Brug af lokale råvarer — kulminerende med projektet Mater Iniciativa — og idéen om at præsentere dem baseret på landets højde over havet har givet restauranten plads blandt de 50 bedste i verden. Efter at have fået tre Michelin-stjerner blev Central i 2014 udnævnt som den bedste restaurant i Latinamerika, mens Lima, som åbnede i London i 2012, blev den første peruanske restaurant, som modtog en stjerne i Europa.
Virgilio Martinez er brandambassadør for Lavazza, og i 2017 præsenterede han en række opskrifter for at promovere for kaffeserien Single Origin, der er dedikeret til forholdet mellem produktet og jorden.
De andre kokke