Jock Zonfrillo

Jock Zonfrillo blev født i Skotland ind i en familie, som stammer dels fra Italien og dels fra Skotland.

 

Efter at have perfektioneret sin kulinariske teknik blev han tiltrukket af den dynamiske madscene i London. Der arbejdede han side om side med forskellige topkokke, deriblandt Marco Cavalier på Chapter One.

 

Derefter kom han med i teamet på The Pharmacy, ejet af kunstneren Damien Hirst, da den åbnede. Denne restaurant tiltrak sig med det samme opmærksomhed hos alle i London med sit avantgardistiske køkken. Før han forlod Storbritannien, arbejdede han også en periode i Cornwall.

I 2000, i en alder af 41, rejste han til Australien som kok og fandt sit åndelige hjem. Efter en tid i Sydney, hvor Jock arbejdede som konsulent, flyttede han til Adelaide og arbejdede som køkkenchef på restauranten Penfolds Magill Estate. Og her er han stadig i dag som ejer af restauranterne Orana og Blackwood. Hans mad er en hyldest til Australiens kulinariske historie og er inspireret af aboriginernes traditioner.

 

I 2017 blev Orana udnævnt som årets restaurant af Gourmet Traveller, der beskrev den på følgende måde: “Jock Zonfrillos Orana former det nye australske køkken, bringer oprindelige ingredienser sammen og introducerer mad med selvtillid og originalitet.“

 

Jock er også tv-vært på programmerne “Nomad Chef” og “Chef Exchange”, men hans største passion er Orana Foundation, en velgørende organisation inspireret af Australiens oprindelige folk, deres nære forhold til jorden og deres sofistikerede opmærksomhed på den traditionelle, gastronomiske kultur.

 

Han har været brandambassadør for Lavazza siden 2018, samme år som han vandt den baskiske kulinariske verdenspris, en pris der tildeles kokke, som bruger mad til at ændre samfundet.

Jock Zonfrillo, kokken med en barndom omgivet af kaffeduft

De andre kokke

Ernst Knam
SE BIOGRAFI

Cerea-brødrene
SE BIOGRAFI

Massimo Bottura
SE BIOGRAFI

Igor Macchia og Giovanni Grasso
SE BIOGRAFI

Cracco Carlo
SE BIOGRAFI

Ferran Adrià
SE BIOGRAFI