Historien om den meget kendte, kvindelige kok, restauratør, forfatter og tv-personlighed
Monica Galetti blev født på Samoa, men voksede op i New Zealand, først i Auckland derefter i Wellington. Hun er en af de mest kendte og velrenommerede kvindelige kokke i London.
Hendes passion for mad begyndte i en tidlig alder og blev påvirket af hendes eksotiske rødder i det sydlige Stillehavsområde. Hun studerede ved Central Institute of Technology, hvor hun fik sit diplom inden for restaurationsbranchen i starten af 1990’erne.
Efter at have færdiggjort sine studier var hun i lære hos Lower Hutt på hans restaurant Timothy's i Wellington. Hutt så et stort potentiale i hende og opfordrede hende til at deltage i madkonkurrencer i Australien, Amerika og Europa.
I 1999 flyttede Galetti til London for at arbejds hos Michel Roux Jr. på hans to-stjernede Michelin-restaurant, Le Gavroche. Trods hendes tidligere stilling som chef de partie hos Timothy’s begyndte hun at arbejde som first commis for Roux. Men hun opnåede hurtigt stillingen som sous chef på Le Gavroche og blev den første kvinde til at bestride en ledende post på restauranten.
I 2005 blev Monica chefkok på en anden restaurant ejet af Michel Roux Jr, Le Gavroche Tropiques i Mauritius. Hun arbejdede for Michel Roux’ Le Gavroche-restauranter gennem i alt 12 år, til hun stoppede i 2015.
I 2017 efter en kort pause for at fokusere på sin familie åbnede Monica sin første restaurant i London med navnet Mere sammen med sin mand, den franskfødte sommelier David Galetti.
Restauranten er opkaldt efter Monicas mor, og den er en smeltedigel af kulturelle påvirkninger. Køkkenet på Mere er både inspireret af hendes og hendes mands barndom, en alsidig og lækker blanding af klassisk fransk mad og eksotiske smage fra madlavningen i det sydlige Stillehavsområde og New Zealand.
Udover at være chefkok og succesfuld restauratør er Galetti foreløbig forfatter til to bøger: Monica’s Kitchen og The Skills.
I dag er Galetti også en kendt og populær person på tv, hvor hun er vært og dommer på BBC2’s populære madshow MasterChef: The Professionals.
Sammen med Giles Coren, restaurantanmelder på The Times, har Galetti også været medvært på to afsnit af BBC2’s dokumentarprogram Amazing Hotels: Life Beyond the Lobby.