TILBAGE
Coffee Sips

Kaffe i Australien

Udgivet den 18 juli 17

Det er praktisk talt umuligt at gå ned gennem gaderne i Melbourne uden at lægge mærke til aromaen af friskmalet kaffe.

“Vi har stadig ikke lært engelsk!”

Det vil beboerne i Carlton og Fitzroy, som er to vigtige italienske kvarterer i Melbourne, sandsynligvis sige på trods af, at de har boet i Australien i mere end 50 år.Hovedstaden i staten Victoria er et puslespil af kulturer, påvirkninger og inspirationer, og det er ikke overraskende, at der er nogle typiske produkter fra den italienske tradition. For det første: Kaffen.

I 2014 lavede webbrugere en rankingliste for byer baseret på kvaliteten af deres kaffe. Rom kom ind på tredjepladsen, efterfulgt af Wien. Den ubestridte vinder synes at være Melbourne. 

 

Hvor kaffe for os italienere ofte er synonymt med espresso, giver beboerne i Melbourne svaret på spørgsmålet “Hvilken kaffe vil du gerne have?” nok et mere uforudsigeligt svar.

Short black, long black, dobbelt shot, cappuccino, flat white, chai latte, piccolo, skummet og sojamælk.

Dette er blot nogle af de varianter, som du kan vælge imellem. 

 

Hvor vi italienere mener, at kaffe er den bedste måde at starte dagen eller afslutte et måltid på, så er et krus med en “flat white” australiernes ideelle ledsager til en god bog på en solrig onsdag eftermiddag eller – hvorfor ikke? – til en pastaret.

 

 

Men hvorfor kan kaffetraditionen mærkes så tydeligt i et land så langt væk?

“Svaret er faktisk meget enkelt. 

 At genfinde duftene og smagsoplevelserne hjemmefra mere end 17.000 km væk må have været en af de vigtigste prioriteter for mange italienere, da de rejste til fremmede lande. Måske derfor er kaffekulturen i Melbourne så fremherskende. I sidste ende føler vi os mere italienske, jo længere væk fra Italien vi er.” 

Disse ord kommer fra Jos Turner, som er en af de mest betydningsfulde baristaer i byen, og som uden tvivl er en ægte kaffeconnaisseur.

 

Turisterne elsker Melbourne for dens kaffe og kaffekultur. Her er mange kafferistningsbutikker, som gerne vil forbedre sig og konstant videreudvikler ikke blot produktet, men også maskinerne.
Jos Turner – en af Melbournes mest indflydelsesrige baristaer

3 MILLIONER KOPPER PR. DAG

Hver dag passerer mere end 30 tons bønner gennem havnen i Melbourne: Det er nok til at lave ca. 3 millioner kopper kaffe, én for hver indbygger i byen. 

Det er derfor ikke overraskende, at to af de største Lavazza-arrangementer afholdes i Australien: Lavazza italiensk filmfestival og Australian Open.

Men er det hemmeligheden bag den australske kaffes succes? Måske er den lige netop så god, fordi det er en kaffe, der nydes i Australien.

Vi har fundet flere artikler, der måske er interessante for dig...

MAGASIN
Litteraturcaféer

Coffee Sips

LÆS MERE
MAGASIN
Kaffe i Australien

Coffee Sips

LÆS MERE
MAGASIN
Drik en kaffe og betal for to

Coffee Sips

LÆS MERE
MAGASIN
Italiensk kaffe

Coffee Sips

LÆS MERE
MAGASIN
Coffee Culture

Coffee Sips

LÆS MERE
MAGASIN
Kaffens historie

Coffee Sips

LÆS MERE