TILBAGE
TheCoffeeBook

B for Bitter

Udgivet den 16 marts 17

Bitterhed er, sammen med syrlighed, de vigtigste egenskaber, som bestemmer smagen af kaffe.

Ifølge videnskabelig forskning[i] er bitterhed generelt generende og afvises endda spontant. På trods af dette er smagen af kaffe meget populær.

 

Der er mange årsager til dette tilsyneladende paradoks. En af årsagerne er duften; duften af kaffe opvejer smagens bitterhed, forbedrer bouqueten og leverer en behagelig fornemmelse.

b-for-bitter_medium-01
b-for-bitter_medium-02

 

En anden årsag kan spores helt tilbage til vores kroppes sammensætning. Bitterhed alene formidles af ca. 25 forskellige receptorer. Disse receptorer fungerer forskelligt i hver enkelt af os, afhængigt af de genetiske variationer, der findes i os.

 

Derfor oplever hver person bitterhed på sin egen måde.

 

 

Denne artikel er baseret på indhold fra “L’observatoire des saveurs”.

 

[i]           Rosenstein & Oster, 1988

 

Vi har fundet flere artikler, der måske er interessante for dig...