TILBAGE
Un minuto
TheCoffeeBook

K for Koffeinfri

Udgivet den 10 juli 17

Koffeinfri kaffe opnås ved at udtrække koffein fra bønnen, imens den stadig er grøn, og efterfølgende behandle den med processer, der ligner dem, der bruges til almindelig kaffe.

Tre forskellige tilgange kan benyttes til udtrækning: Organiske opløsningsmidler (dichlormethan eller ethylacetat), vand eller kuldioxid (CO2 i væske eller superkritisk tilstand).

 

I modsætning til de første to metoder til koffeinfjernelsen, som indbefatter eliminering af koffein, men også medfører tab af smag, giver brugen af kuldioxid os mulighed for at opretholde kaffens aromatiske egenskaber. Det er derfor, at Lavazza bruger denne metode.

 

D come Decaffeinato
D come Decaffeinato

 

I første fase af processen fugtes bønnerne med damp og/eller vand, indtil 30-50 % af fugten er opnået. Derefter placeres de i en gasudtrækningscylinder med gas i “superkritisk” tilstand, hvilket er, når temperaturen og trykket gør, at materialet har egenskaber som både en gas og en væske. På den måde spredes det som en gas med opløsningsegenskaberne hos en væske, og derved kan koffeinen udtrækkes på en selektiv måde. Kuldioxiden udskilles derefter fra alkaloidet via vandet, sættes under tryk igen og genbruges.

 

Cyklussen afsluttes med, at den nu koffeinfri kaffe tørres.

 

 

Vi har fundet flere artikler, der måske er interessante for dig...

MAGASIN
S for Smag

LÆS MERE
MAGASIN
B for Bearbejdning

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
C for Crema

LÆS MERE
MAGASIN
B for Bitter

LÆS MERE
MAGASIN
E for Espresso

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
S for Smag

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
M for Maling

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
K for Koffeinfri

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
R for Ristning

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
I for Intensitet

TheCoffeeBook

LÆS MERE