TILBAGE
TheCoffeeBook

R for Ristning

Udgivet den 03 juli 17

Det er den proces, som grøn kaffe gennemgår ved høje temperaturer, og hvor bønnerne får deres typiske, brune farve.

 

I denne fase gennemgår bønnerne en metamorfose, hvor de skifter farve, reducerer deres vægt, øger deres volumen, mister væske og, frem for alt, forbedrer deres aroma.

- Ved 100 °C får de en gylden farve, og ristningsduften begynder at blive frigivet

- Imellem 150 og 180 °C bliver de større, glansfulde og brune

- Ved 200-230 °C når ristningen det optimale niveau, og kaffen får dens karakteristiske duft.

 

Når den er blevet fjernet fra ristningsudstyret, bringes kaffen hurtigt til stuetemperatur ved hjælp af luftstrøm og koldtvandsdamp.

Varigheden varierer alt afhængigt af den kaffetype, der bearbejdes, og dens endelige anvendelse:

  • - Korte cyklusser for Robusta, der understreger dens fylde og blødgør dens mere træagtige noter
  • - Medium cyklusser for Arabica, der understreger blandingernes duft og sødme
  • - Espressoblandinger kræver langvarige ristningscyklusser, som hjælper med at optimere maskinernes ydelse og skabe en cremet og godt sammensmeltet espresso.

 

T come Torrefazione
T come Torrefazione

Vi har fundet flere artikler, der måske er interessante for dig...

MAGASIN
S for Smag

LÆS MERE
MAGASIN
B for Bearbejdning

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
C for Crema

LÆS MERE
MAGASIN
B for Bitter

LÆS MERE
MAGASIN
E for Espresso

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
S for Smag

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
M for Maling

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
K for Koffeinfri

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
R for Ristning

TheCoffeeBook

LÆS MERE
MAGASIN
I for Intensitet

TheCoffeeBook

LÆS MERE