COFFEETAILS 

Bliv klogere på hvorfor cocktails med kaffe er et hit

Kaffe eller cocktail? Du behøver slet ikke at vælge –  med vores coffeetails får du det bedste fra begge verdner!

Ja, du læste rigtigt - dine yndlingsdrinks kan sagtens piftes op med lidt kaffe, og det kan tilmed være en rigtig god idé. I hvert fald hvis du spørger Francesco Viarizzo, der er chefunderviser på verdens største kaffeskole Lavazzas Training Center i Torino.

 

”Når du bruger kaffe i dine cocktails, kan du a skabe nogle fantastiske sanseindtryk, da kaffe tilfører kant til duft- og smagsoplevelsen. Kaffens intense aroma og bitre noter spiller særligt godt op imod en sødmefuld cocktail, der fx indeholder likør eller sirup. Kaffe er formidabel til at fremhæve og understrege alle de smagsnuancer en cocktail består af."

 

Francesco Viarizzo, chefunderviser på Lavazzas Training Center i Torino

<p>Italiensk Kaffe som base</p>

Italiensk Kaffe som base

Det solide fundament for alle coffeetails

<p>Nemt selv at forberede</p>

Nemt selv at forberede

Du kan komme langt med en cocktailshaker

<p>Elegance i et glas</p>

Elegance i et glas

Egner sig perfekt som aperitif

Her er 9 cocktails med kaffe, du skal kende

Coffee Mojito
LÆS VIDERE

Coffee Spritz
LÆS VIDERE

Mangotail
LÆS VIDERE

Moccatini
LÆS VIDERE

Espresso Frappé
LÆS VIDERE

Espresso Tonic
LÆS VIDERE

Coffeetail No. 10
LÆS VIDERE

Espresso Sonic
LÆS VIDERE

Espresso Old Fashioned
LÆS VIDERE

Kaffeekspertens 3 iskolde kaffetips fra Italien

1. Hav altid noget kold kaffe klar i køleskabet, når lysten melder sig til en iskaffe eller en forfriskende drink
Forbered en koldbrygget kaffe. Den koldbrygget kaffe har en rundere kaffesmag, da den kolde ekstraktion ikke trækker så mange bitterstoffer ud under brygningen. En koldbrygget kaffe kan holde sig ca. to uger i køleskabet.
Bland 1 liter vand og ca. 60g fintmalet Lavazza Qualita Oro eller anden god kaffe i en beholder med låg. Hvis du bruger en grovere formaling af kaffe, skal du tilføje mere kaffe, f.eks. ca. 125 g groftmalet kaffe til 1 liter vand. Lad det trække i køleskabet i 12-24 timer. Hæld den koldbryggede kaffe igennem et fugtigt kaffefilter og den kolde kaffe er klar.

 

2. Hvis du ikke har været forberedt, kan du altid lave espresso
Som indbegrebet af italiensk kaffekultur optræder espresso – ikke overraskende – hyppigt i coffeetails, hvor den bidrager med en koncentreret kaffesmag. Når espressoen er friskbrygget vil den tilføje din drink sin fulde aroma. Lad den køle lidt af, så isterningerne ikke smelter og fortynder din drink, men lad den heller ikke køle for længe, da det vil gøre kaffen mere bitter.

 

3. Du kan tilføje din drink mere kaffesmag (og undgå at fortynde den med vand) med kaffeisterninger
Bryg en frisk omgang kaffe, lad den køle af og hæld den derefter på isterningposer eller i isterningebakker. Fyld rigeligt med isterninger i glasset, da det er med til at holde din kaffedrink kold i længere tid. Er kaffen blevet for bitter, så kan du prøve at justere det med et knips salt og en smule sukker.

Lavazza Training Center i Torino

Vidste du at Lavazza står bag verdens største kaffeskole? Her undervises baristaer fra hele verden i kaffens mange anvendelsesmuligheder. Kaffeskolen er et hovedkvarter for al den erfaring og viden om kaffe, som Lavazza har samlet sammen gennem mere end 125 år. Her arbejder Lavazzas kaffespecialister på at udvikle nye innovative kaffeoplevelser, som for eksempel coffeetails, ud fra et komplet pensum, der giver dybdegående og detaljeret viden om alt fra plante til kop i form af botaniske aspekter, produktionsprocesser, redskaber til at lave kaffe og tilberedelsesmetoder.