Æg, svampe og kaffe

Sværhedsgrad
2H

Perfekt til brunch eller et let aftensmåltid med “svampe” lavet af kaffegrums. Et eksempel på, hvordan kaffe kan genbruges til at skabe noget nyt.
Ingredienser
TIL ÆGGENE
  • 4 Lavazza A Modo Mio Compostabile Ricco-espressoer
  • 300 g honningsvampe
  • 300 g champignon
  • 300 g kantareller
  • 2 skalotteløg
  • 1600 g spinatblade
  • 4 æg
  • 200 g smør
  • salt og peber
TIL CREMEN
  • 400 g champignon
  • 80 g smør
  • 400 ml mælk
  • salt og peber
Tilberedning

Hak skalotteløget og skær alle svampene i små stykker. Hæld det hakkede skalotteløg over på en pande med smør og begynd at sautere løget. Tilsæt derefter blandingen med hakkede champignon. Steg i 6-7 minutter. Hæld derefter kaffe i panden. I en anden gryde sauteres spinat med smør, og der smages til med salt og peber. Tilbered de kogte æg. Kog dem i 4 minutter i kogende vand og pil dem forsigtigt under rindende koldt vand. Sørg for ikke at beskadige æggehviden. Tilsæt lidt groft salt og en dråbe eddike (enten hvid eller rød) til vandet for at gøre det lettere at pille æggene.

Tilberedning af cremen

Smelt smørret i en stegepande, tilsæt champignon og sauter dem i 5 minutter. Tilsæt mælk, salt og peber og lad blandingen koge ind ved svag varme i 6-7 minutter. Tilsæt lidt vand ved behov. Når mælken er blevet absorberet fuldstændigt af svampene, og svampene er klar, skal blandingen blendes med en stavblender. Resultatet er en fløjlsblød creme.

PRÆSENTATION

Hæld champignoncremen på tallerkenen. Læg lidt spinat oven på cremen og lav en fordybning i spinaten til ægget. Arranger svampene omkring fordybningen og smag til med peber og lidt olivenolie. Anbring ægget oveni. Retten er klar til servering!

Metode

Hak skalotteløget og skær alle svampene i små stykker.

Hæld det hakkede skalotteløg over på en pande med smør og begynd at sautere løget. Tilsæt derefter blandingen med hakkede champignon. Steg i 6-7 minutter.

Hæld derefter kaffe i panden.

I en anden gryde sauteres spinat med smør, og der smages til med salt og peber.

Tilbered de kogte æg. Kog dem i 4 minutter i kogende vand og pil dem forsigtigt under rindende koldt vand. Sørg for ikke at beskadige æggehviden. Tilsæt lidt groft salt og en dråbe eddike (enten hvid eller rød) til vandet for at gøre det lettere at pille æggene.

 

Til cremen

Smelt smørret i en stegepande, tilsæt champignon og sauter dem i 5 minutter. Tilsæt mælk, salt og peber og lad blandingen koge ind ved svag varme i 6-7 minutter. Tilsæt lidt vand ved behov.

Når mælken er blevet absorberet fuldstændigt af svampene, og svampene er klar, skal blandingen blendes med en stavblender. Resultatet er en fløjlsblød creme.

 

 

Præsentation

Hæld champignoncremen på tallerkenen.

Læg lidt spinat oven på cremen og lav en fordybning i spinaten til ægget.

Arranger svampene omkring fordybningen og smag til med peber og lidt olivenolie.

Anbring ægget oveni. Retten er klar til servering!

 

 

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Caffè Espresso

Aromatisk og duftende

En traditionel italiensk opskrift med en lækker kaffearoma.

FÅ MERE AT VIDE

Forslag til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Risotto med fontinaost, kaffe og kanelfigner

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Tagliatelle med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 5m
Iskaffe efter aftensmaden

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H 50m
Kaffekager med yuzu-fyld

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Æg, svampe og kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU