Dessertglas med chokolademousse

Sværhedsgrad
3H30m

Det er almindeligt kendt, at chokolademousse er den perfekte ledsager til kaffecreme.
Ingredienser
  • 4 Selezioni Espresso Divino-espressoer
  • 1 Selezioni Espresso Divino-kapsel
  • 250 g mørk chokolade med 70 % kakaoindhold
  • 10 cl piskefløde
  • 2 pærer
  • 200 g mascarpone
  • 4 store æg
  • 50 g sukker
  • blade fra sæsonens krydderurter
  • salt
Tilberedning
Chokolademousse

Skær chokoladen i små stykker. Smelt chokoladen i en stor skål i et vandbad med kogende vand. Når den er smeltet, tilsættes piskefløden, og blandingen røres sammen. Åbn æggene og del hviderne og blommerne. Pisk æggehviderne stive i en skål. Hæld æggeblommerne i chokoladen og sørg for, at blandingen er blød og glat uden klumper. Start med forsigtigt at blande 1/3 af de stive æggehvider i blandingen, efterfulgt af de resterende 2/3. Hæld blandingen ned i en sprøjtepose (hvis du ikke har en, kan du bruge en frysepose) og fyld glassene op med mousse (ca. 2/3 af glasset). Lad dem stå i køleskabet i mindst 1½ time.

Kaffecremen

Tag en røreskål og rør sukker og mascarpone sammen. Tilsæt 2 afkølede Lavazza A Modo Mio-espressoer og rør rundt. Drys lidt malet kaffe fra Espresso Divino-serien på. Hæld blandingen ned i en sprøjtepose og sprøjt den ud i glassene med en dybde på ca. 1 cm over chokolademoussen. Lad desserten hvile i køleskabet. Skræl pærerne og skær dem ud i 8 dele. Hæld de resterende 2 espressoer ned på en varm pande og steg pærerne i ca. 3 minutter på hver side. Drys med lidt sukker og en knivspids salt og lad derefter pærerne køle af. Alt afhængig af sæsonen kan du bruge citrusfrugter eller røde frugter i stedet for pærer.

Præsentationen

Tag dessertglassene ud af køleskabet og læg pærerne oveni. Pynt med årstidens krydderurteblade for at tilføre ekstra smag til chokolade- og kaffemoussen.

Metode

TIL CHOKOLADEMOUSSEN

Smelt chokoladen i en stor skål i et vandbad med kogende vand. Når den er smeltet, tilsættes piskefløden, og blandingen røres sammen. Åbn æggene og del hviderne og blommerne. Pisk æggehviderne stive i en skål. Hæld æggeblommerne i chokoladen og sørg for, at blandingen er blød og glat uden klumper. Start med forsigtigt at blande 1/3 af de stive æggehvider i blandingen, efterfulgt af de resterende 2/3. 

Hæld blandingen ned i en sprøjtepose (hvis du ikke har en, kan du bruge en frysepose) og fyld glassene op med mousse (ca. 2/3 af glasset). Lad dem stå i køleskabet i mindst 1½ time.

 

TIL KAFFECREMEN

Tag en røreskål og rør sukker og mascarpone sammen. Tilsæt 2 afkølede Lavazza A Modo Mio-espressoer og rør rundt. Drys lidt malet kaffe fra Espresso Divino-serien på.

Hæld blandingen ned i en sprøjtepose og sprøjt den ud i glassene med en dybde på ca. 1 cm over chokolademoussen. Stil glassene i køleskabet.

Skræl pærerne og skær dem ud i 8 dele. Hæld de resterende 2 espressoer ned på en varm pande og steg pærerne i ca. 3 minutter på hver side. Drys med lidt sukker og en knivspids salt og lad derefter pærerne køle af. Alt afhængig af sæsonen kan du bruge citrusfrugter eller røde frugter i stedet for pærer.

 

 

Præsentation

Tag dessertglassene ud af køleskabet og læg pærerne oveni. Pynt med årstidens krydderurteblade for at tilføre ekstra smag til chokolade- og kaffemoussen.

 

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Divino

Fløjlsblød med en raffineret og chokoladeagtig smag

En blanding af førsteklasses Robusta og Arabica, der giver en fløjlsagtig espresso med noter af chokolade og likør ledsaget af en antydning af tørrede frugter. Himmelsk koffein.

LÆS MERE

Forslag til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Risotto med fontinaost, kaffe og kanelfigner

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Tagliatelle med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 5m
Iskaffe efter aftensmaden

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H 50m
Kaffekager med yuzu-fyld

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Æg, svampe og kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU