KAGEBUNDEN
Smuldr kiksene i en skål og saml dem med sukker og kaffepulver.
Smelt smørret helt.
Hæld det smeltede smør over i blandingen og bland det hele sammen indtil en jævn konsistens er opnået.
Hæld æg og æggeblommer ned i en høj, smal skål, tilsæt olien dråbevis og bland det hele med en stavblender. Hæld blandingen i en foodprocessor og tilsæt først mel og sukker og derefter citronskal og vaniljeessens. Ælt ingredienserne, indtil dejen er glat, og lad dejen hvile i køleskabet i ca. en time. Smør formene og fordel dejen i dem med ca. 30-50 g dej pr. portion. Bag dem i almindelig ovn ved 180 °C i 10-12 minutter. Tag tarteletterne ud, når de er bagte, og lad dem køle af.
KAGEBUNDEN
Smuldr kiksene i en skål og saml dem med sukker og kaffepulver.
Smelt smørret helt.
Hæld det smeltede smør over i blandingen og bland det hele sammen indtil en jævn konsistens er opnået.
CREMEN
I en skål blandes mascarpone, flødeost og flormelis.
Opblød husblasarkene i koldt vand og smelt dem i den varme kaffe.
Tilsæt kaffen i fløden og rør indtil en glat og jævn konsistens er opnået.
Læg et lag kiksedej på ca. en halv centimers tykkelse i bunden af en én-portionsform og lad den køle af i køleskabet i 30 minutter.
Hæld kaffecremen ovenpå kiksebunden, op til ca. en centimeter fra kanten.
Lad den køle i køleskabet i 30 minutter.
Hæld et lag husblas på ca. en halv centimeters tykkelse over kagen og lad den stå i køleskab i 6 timer.
Saml den på et serveringsfad og pynt med blendet honning-gelé og kaffepulver.
Den ideelle kaffe til denne opskrift
Classico
Balanceret og kraftig
Classico er en velbalanceret kaffe med en intens, fyldig smag.