Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
40m

Ingredienser
  • 100 ml kaffe
  • 250 g mascarpone
  • 250 g flødeost
  • 100 g flormelis
  • 15 g husblas
  • 250 g tørre kiks
  • 40 g sukker
  • 150 g smør
  • 5 g kaffepulver
  • 200 g akaciehonning
  • 100 ml vand
Tilberedning
TIL MØRDEJEN

Hæld æg og æggeblommer ned i en høj, smal skål, tilsæt olien dråbevis og bland det hele med en stavblender. Hæld blandingen i en foodprocessor og tilsæt først mel og sukker og derefter citronskal og vaniljeessens. Ælt ingredienserne, indtil dejen er glat, og lad dejen hvile i køleskabet i ca. en time. Smør formene og fordel dejen i dem med ca. 30-50 g dej pr. portion. Bag dem i almindelig ovn ved 180 °C i 10-12 minutter. Tag tarteletterne ud, når de er bagte, og lad dem køle af.

Tilberedning

KAGEBUNDEN

Smuldr kiksene i en skål og saml dem med sukker og kaffepulver.

Smelt smørret helt.

Hæld det smeltede smør over i blandingen og bland det hele sammen indtil en jævn konsistens er opnået.    

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-03-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-02-dx

CREMEN

I en skål blandes mascarpone, flødeost og flormelis.

Opblød husblasarkene i koldt vand og smelt dem i den varme kaffe.

Tilsæt kaffen i fløden og rør indtil en glat og jævn konsistens er opnået.

 

 

Præsentation

Læg et lag kiksedej på ca. en halv centimers tykkelse i bunden af en én-portionsform og lad den køle af i køleskabet i 30 minutter.

Hæld kaffecremen ovenpå kiksebunden, op til ca. en centimeter fra kanten.

Lad den køle i køleskabet i 30 minutter.

Hæld et lag husblas på ca. en halv centimeters tykkelse over kagen og lad den stå i køleskab i 6 timer.

 

Saml den på et serveringsfad og pynt med blendet honning-gelé og kaffepulver.    

5.Lavazza-Magazine-6.InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-04-sx
6.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-05-dx

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Classico

Balanceret og kraftig

Classico er en velbalanceret kaffe med en intens, fyldig smag.

FÅ MERE AT VIDE

Et par idéer til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Stegt svinemørbrad med sprød bacon og kaffe-avocadocreme

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Græskar- og robiolarisotto med pølsespyd i kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Skaldyrsalat på creme af bøffelmozzarella

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Risotto med fontinaost, kaffe og kanelfigner

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 30m
Kaffeparfait

Sværhedsgrad
PRØV DET NU