Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
40m

Ingredienser
  • 100 ml kaffe
  • 250 g mascarpone
  • 250 g flødeost
  • 100 g flormelis
  • 15 g husblas
  • 250 g tørre kiks
  • 40 g sukker
  • 150 g smør
  • 5 g kaffepulver
  • 200 g akaciehonning
  • 100 ml vand
Tilberedning
TIL MØRDEJEN

Hæld æg og æggeblommer ned i en høj, smal skål, tilsæt olien dråbevis og bland det hele med en stavblender. Hæld blandingen i en foodprocessor og tilsæt først mel og sukker og derefter citronskal og vaniljeessens. Ælt ingredienserne, indtil dejen er glat, og lad dejen hvile i køleskabet i ca. en time. Smør formene og fordel dejen i dem med ca. 30-50 g dej pr. portion. Bag dem i almindelig ovn ved 180 °C i 10-12 minutter. Tag tarteletterne ud, når de er bagte, og lad dem køle af.

Tilberedning

KAGEBUNDEN

Smuldr kiksene i en skål og saml dem med sukker og kaffepulver.

Smelt smørret helt.

Hæld det smeltede smør over i blandingen og bland det hele sammen indtil en jævn konsistens er opnået.    

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-03-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-02-dx

CREMEN

I en skål blandes mascarpone, flødeost og flormelis.

Opblød husblasarkene i koldt vand og smelt dem i den varme kaffe.

Tilsæt kaffen i fløden og rør indtil en glat og jævn konsistens er opnået.

 

 

Præsentation

Læg et lag kiksedej på ca. en halv centimers tykkelse i bunden af en én-portionsform og lad den køle af i køleskabet i 30 minutter.

Hæld kaffecremen ovenpå kiksebunden, op til ca. en centimeter fra kanten.

Lad den køle i køleskabet i 30 minutter.

Hæld et lag husblas på ca. en halv centimeters tykkelse over kagen og lad den stå i køleskab i 6 timer.

 

Saml den på et serveringsfad og pynt med blendet honning-gelé og kaffepulver.    

5.Lavazza-Magazine-6.InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-04-sx
6.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-05-dx

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Classico

Balanceret og kraftig

Classico er en velbalanceret kaffe med en intens, fyldig smag.

FÅ MERE AT VIDE

Et par idéer til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Stegt svinemørbrad med sprød bacon og kaffe-avocadocreme

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Græskar- og robiolarisotto med pølsespyd i kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Skaldyrsalat på creme af bøffelmozzarella

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 30m
Kaffeparfait

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Tagliatelle med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU