Kaffekager med yuzu-fyld

Sværhedsgrad
1H50m

En lækker dessert, der bare venter på at blive opdaget.
Ingredienser
Til vandbakkelsesdejen (til flødekagerne)
  • 5 æg
  • 300 g sigtet mel
  • 150 g smør
  • 50 cl vand
  • salt
Til cremen
  • 50 g Qualità Oro-kaffebønner
  • 8 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 50 g majsmel
  • 1 liter mælk
Til flødeskummet
  • 30 ml yuzujuice (eller andre citrusfrugter)
  • 10 cl fløde
Tilberedning
Vandbakkelsesdej

Kog vandet og smørret i en gryde og tilsæt mel. Koges ved svag varme. Tilføj en knivspids salt. Når blandingen fjerner sig fra grydens sider, tages gryden af varmen, og æggene tilsættes et efter et under omrøring, indtil blandingen er jævn. Hæld dejen i en sprøjtepose og sprøjt kagerne ud på en bageplade. Bages ved 180 °C i 15-20 minutter. Tjek dem regelmæssigt uden at åbne ovndøren.

Cremen

Kog mælken med hakkede Qualità Oro-kaffebønner. Pisk de 8 æggeblommer med sukker i 4 minutter i en skål, indtil de bliver hvide. Tilføj majsstivelse, rør rundt og hæld derefter den varme mælk i. Hæld det hele tilbage i gryden og lad blandingen simre i yderligere 3-4 minutter. Hæld blandingen ned i en skål igennem en si for at opnå en meget jævn creme. Lad blandingen køle af, og sæt den i køleskabet.

Flødeskummet

Pisk fløden med yuzujuice. Tilføj en knivspids sukker efter smag og lad blandingen hvile i køleskabet. Når kagerne er bagt, prikkes der hul i bundene for at fylde dem med kaffecreme ved hjælp af en sprøjtepose.

Præsentationen

Pynt kagerne med flødeskum i stedet for glasur. Drys med malet Qualità Oro-kaffe.

Metode

Til vandbakkelsesdejen

Kog vandet og smørret i en gryde og tilsæt mel. Koges ved svag varme. Tilføj en knivspids salt. Når blandingen fjerner sig fra grydens sider, tages gryden af varmen, og æggene tilsættes et efter et under omrøring, indtil blandingen er jævn. Hæld dejen i en sprøjtepose og sprøjt kagerne ud på en bageplade. Bages ved 180 °C i 15-20 minutter. Tjek dem regelmæssigt uden at åbne ovndøren.

 

Til cremen

Kog mælken med hakkede Qualità Oro-kaffebønner. Pisk de 8 æggeblommer med sukker i 4 minutter i en skål, indtil de bliver hvide. Tilføj majsstivelse, rør rundt og hæld derefter den varme mælk i. Hæld det hele tilbage i gryden og lad blandingen simre i yderligere 3-4 minutter. Hæld blandingen ned i en skål igennem en si for at opnå en meget jævn creme. Lad blandingen køle af, og sæt den i køleskabet.

 

Til flødeskummet

Pisk fløden med yuzujuice. Tilføj en knivspids sukker efter smag og lad blandingen hvile i køleskabet. Når kagerne er bagt, prikkes der hul i bundene for at fylde dem med kaffecreme ved hjælp af en sprøjtepose.

 

 

Præsentation

Pynt kagerne med flødeskum i stedet for glasur. Drys med malet Qualità Oro-kaffe.

 

 

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Classico

Balanceret og kraftig

Classico er en velbalanceret kaffe med en intens, fyldig smag.

FÅ MERE AT VIDE

Forslag til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Stegt svinemørbrad med sprød bacon og kaffe-avocadocreme

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Græskar- og robiolarisotto med pølsespyd i kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Skaldyrsalat på creme af bøffelmozzarella

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Risotto med fontinaost, kaffe og kanelfigner

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 30m
Kaffeparfait

Sværhedsgrad
PRØV DET NU