Kaffetartelet

Sværhedsgrad
3H

Ingredienser
TIL MØRDEJEN
  • 300 g mel type 00
  • 100 g sukker
  • 100 g olivenolie
  • 1 æg
  • 40 g æggeblommer
  • 6 g gær
  • vaniljeessens
  • salt
  • skræl fra en halv citron
TIL CREMEN
  • 200 ml vand
  • 300 ml udtrukket kaffe
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 50 g sukker
  • 40 g majsmel
  • 75 g chokolade
TIL MARENGSEN
  • 60 g æggehvider
  • 120 g sukker
Metode
TIL MØRDEJEN

Hæld æg og æggeblommer ned i en høj, smal skål, tilsæt olien dråbevis og bland det hele med en stavblender. Hæld blandingen i en foodprocessor og tilsæt først mel og sukker og derefter citronskal og vaniljeessens. Ælt ingredienserne, indtil dejen er glat, og lad dejen hvile i køleskabet i ca. en time. Smør formene og fordel dejen i dem med ca. 30-50 g dej pr. portion. Bag dem i en almindelig ovn ved 180 °C i 10-12 minutter. Tag tarteletterne ud, når de er bagte, og lad dem køle af.

Metode

TIL MØRDEJEN

Hæld æg og æggeblommer ned i en høj, smal skål, tilsæt olien dråbevis og bland det hele med en stavblender.

Hæld blandingen i en foodprocessor og tilsæt først mel og sukker og derefter citronskal og vaniljeessens. Ælt ingredienserne, indtil dejen er glat, og lad dejen hvile i køleskabet i ca. en time.

3Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2sx
4Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2dx
5Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img4
Smør formene og fordel dejen i dem med ca. 30-50 g dej pr. portion. Bag dem i en almindelig ovn ved 180 °C i 10-12 minutter. Tag tarteletterne ud, når de er bagte, og lad dem køle af.

TIL CREMEN

Lav kaffen og bræk chokoladen i små stykker. Tag derefter en skål og pisk æg, æggeblommer og sukker. Tilsæt majsstivelse.

Hæld vandet i en stor gryde, sæt den på komfuret og bring vandet i kog. Hæld derefter æggeblandingen ned i vandet og lad det simre i ca. 2 minutter, indtil dejen bliver jævn. 

 

Tilsæt den færdige kaffe, sluk for varmen og tilsæt chokoladestykkerne. Bland med et piskeris eller en stavblender, indtil chokoladen er smeltet helt, og lad herefter blandingen køle af.

 

 

TIL MARENGSEN

Hæld 60 g æggehvider og 120 g sukker i en skål og pisk, indtil blandingen bliver jævn og luftig. Du ved, at den er klar, når blandingen bliver siddende på bunden af skålen, når du vender skålen på hovedet.

 

 

TIL FYLDET

Når cremen er kølet af, tilsættes ca. 50 g marengs til hver 150 g creme, hvorefter der skal røres rundt, indtil blandingen er jævn.

Præsentation

Drys flormelis ud over dejen, hæld cremen på og pynt med bærrene.

7Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6sx
8Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6dx

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Gran Selezione

Rig og kraftig

Gran Selezione er en rig, kraftig blanding.

FÅ MERE AT VIDE

Et par idéer til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Stegt svinemørbrad med sprød bacon og kaffe-avocadocreme

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Græskar- og robiolarisotto med pølsespyd i kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Skaldyrsalat på creme af bøffelmozzarella

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 30m
Kaffeparfait

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Tagliatelle med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU