Mokkatærte

Sværhedsgrad
2H

Mokkatærten er en dessert, der smager lækkert og er nem at tilberede. Den kombinerer dejens traditionelle konsistens med den dristige smag i ganachefyldet. Perfekt til morgenmad og snacks.
Ingredienser
  • 60 ml kaffe
  • 25 g sukker
  • 3 æg
  • 60 ml fløde
  • 125 g mørk chokolade med 50 % kakaoindhold
  • 100 g mel
  • 20 g kakao
  • 75 g smør, vaniljeessens
  • citronskal
Tilberedning
Ganachefyld

Ganachefyld: Rør to æggeblommer med sukker og pisk blandingen, indtil den bliver lys og cremet. Bring fløden i kog. Tilføj blommerne og kog dem ved en temperatur på op til 90 °C. Tilsæt kaffen og rør godt. Hæld blandingen over den finthakkede chokolade. Rør rundt, indtil chokoladen er helt smeltet. Afkøl i køleskabet.

Mørdej

Skær smørret i tern og lad det varme op til stuetemperatur. Lav en fordybning i mel og kakao. Kom smør, sukker og æg ned i hullet. Bland ingredienserne og tilsæt mel, indtil dejen bliver glat. Sættes i køleskabet i en time. Fordel dejen på bunden og op ad kanterne i din kageform. Anvend en gaffel til at prikke huller i tærtebunden. Bages i en ikke-ventileret ovn ved 180 °C i 18 minutter. Lad tærten køle af.

Præsentation

Brug en sprøjtepose til at sprøjte den varme ganachecreme ud på tærtebunden. Stilles i køleskabet, indtil cremen er helt afkølet. Drys med flormelis og server.

Metode

Til ganachecremen

Pisk de to æggeblommer med sukker, indtil blandingen bliver lys og cremet.

Bring fløden i kog.

Tilsæt de piskede blommer og opvarm blandingen til en temperatur på 90 °C.

Tilsæt kaffen og rør godt.

Hæld blandingen over den finthakkede chokolade.

Rør rundt, indtil chokoladen er helt smeltet. 

Afkøl i køleskabet.

 

til dejen

Skær smørret i tern og lad det varme op til stuetemperatur. 

Lav en fordybning i mel og kakao. 

Kom smør, sukker og æg i fordybningen.

Bland ingredienserne og tilsæt mel, indtil dejen bliver glat. Sættes i køleskabet i en time. 

Fordel dejen på bunden og op ad kanterne i din kageform. 

Anvend en gaffel til at prikke huller i tærtebunden. 

Bages i en ikke-ventileret ovn ved 180 °C i 18 minutter.

Lad tærten køle af.

 

 

Præsentation

Brug en sprøjtepose til at sprøjte den varme ganachecreme ud på tærtebunden.

Stilles i køleskabet, indtil cremen er helt afkølet. 

Drys med flormelis og server.

 

 

Den ideelle kaffe til denne opskrift

Intenso

Dristig og kraftig

En traditionel opskrift, som medfører den særlige italienske kaffearoma.

FÅ MERE AT VIDE

Forslag til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Risotto med fontinaost, kaffe og kanelfigner

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Tagliatelle med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 5m
Iskaffe efter aftensmaden

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H 50m
Kaffekager med yuzu-fyld

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Æg, svampe og kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU