Salate

Risotto med fontinaost, kaffe og kanelfigner

Sværhedsgrad
1H

Ingredienser
  • 60 g ris
  • 2 figner
  • 30 g fontinaost
  • 20 g pistacienødder
  • 1/2 skalotteløg
  • 10 g honning
  • Kaffe efter smag
  • Kanel efter smag
  • Salt efter behov
  • Grøntsagsbouillon efter smag
Tilberedning

Tilberedning

Skær en figen i både, og marinér dem i honning, kaffe og kanel, hvorefter du sætter dem i ovnen ved 90°C i 30 minutter. Derefter hakkes den anden figen og 15 g pistacienødder fint. Blandingen blendes og sies.

Steg et halvt skalotteløg og risene i en pande, mens du tilføjer bouillon lidt ad gangen, og lad det koge i 20 minutter.
Når risene er færdige, røres fontinaosten i, og der tilføjes en smule kaffepulver.

2.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img2-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img3-dx

Præsentation

Inden servering tilføjes figenbådene i risottoen, og retten drysses med finthakkede pistacienødder og kaffe.

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img5-sx
5.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-risotto-img4-dx

Et par idéer til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!