Skaldyrsalat på creme af bøffelmozzarella

Sværhedsgrad
1H

Ingredienser
  • 100 g bøffelmozzarella DOP fra Campania
  • 2 g mælk
  • 180 g spinatblade
  • 4 kammuslinger
  • 4 røde rejer
  • 140 g usaltet torsk (del af filet med tykt kød)
  • 12 kapersblomster
  • 180 g kogte cannellinibønner (90 g ukogt)
  • 50 g kaffe (espresso eller moka)
  • 12 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 2 kviste frisk oregano
  • Salt efter behov
  • Peber efter behov
  • Mel 00 efter behov
  • Ekstra jomfru olivenolie efter behov
  • Rødbedeskud efter behov
  • Kaffepulver efter behov
Tilberedning
BØNNEMOUSSE MED KAFFESMAG

Opvarm bønnerne i ca. 8 minutter i en gryde med halvdelen af smørret og lidt vand; tilsæt kaffe og kog i yderligere 2 minutter. Når det er kogt, kan du om nødvendigt si blandingen, indtil der opnås en glat, jævn creme; bland den i det resterende smør, smag til med salt og peber og hold den varm i et vandbad dækket med film.

Forberedelse

Bønnemousse med kaffesmag

Opvarm bønnerne i ca. 8 minutter i en gryde med halvdelen af smørret og lidt vand; tilsæt kaffe og kog i yderligere 2 minutter. 
Når det er kogt, kan du om nødvendigt si blandingen, indtil der opnås en glat, jævn creme; bland den i det resterende smør, smag til med salt og peber og hold den varm i et vandbad dækket med film.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-01_sx
Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-02_dx

Bøffelmozzarella-creme

Blend mozzarellatern hurtigt med mælken og en smule salt; til sidst emulgeres med ekstra jomfru olivenolie, indtil blandingen er en kompakt creme.


Den sprøde spinat

Vask og tør spinatbladene og sautér dem hurtigt i gryden med ekstra jomfru olivenolie og 1\2 fed hvidløg. Smag til med salt og peber.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-03
SKALDYRSALATEN
Fjern de røde rejer fra skallen, men lad halen blive; skær torsken ud i tern på ca. 35 g og fjern skallen på kammuslingerne. Brun hurtigt fisken i ekstra jomfru olivenolie med den anden halvdel af hvidløgsfeddet og en kvist timian. Krydr med salt og peber.

Præsentation

Læg bønnecreme og bøffelmozzarella på en tallerken, derefter den sprøde spinat; placér fisken øverst og pynt med rødbedeskud, den resterende timian, frisk oregano og kaffepulver.

Et par idéer til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Stegt svinemørbrad med sprød bacon og kaffe-avocadocreme

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Græskar- og robiolarisotto med pølsespyd i kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Skaldyrsalat på creme af bøffelmozzarella

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Risotto med fontinaost, kaffe og kanelfigner

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 30m
Kaffeparfait

Sværhedsgrad
PRØV DET NU