Skaldyrsalat på creme af bøffelmozzarella

Sværhedsgrad
1H

Ingredienser
  • 100 g bøffelmozzarella DOP fra Campania
  • 2 g mælk
  • 180 g spinatblade
  • 4 kammuslinger
  • 4 røde rejer
  • 140 g usaltet torsk (del af filet med tykt kød)
  • 12 kapersblomster
  • 180 g kogte cannellinibønner (90 g ukogt)
  • 50 g kaffe (espresso eller moka)
  • 12 g smør
  • 1 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 2 kviste frisk oregano
  • Salt efter behov
  • Peber efter behov
  • Mel 00 efter behov
  • Ekstra jomfru olivenolie efter behov
  • Rødbedeskud efter behov
  • Kaffepulver efter behov
Tilberedning
BØNNEMOUSSE MED KAFFESMAG

Opvarm bønnerne i ca. 8 minutter i en gryde med halvdelen af smørret og lidt vand; tilsæt kaffe og kog i yderligere 2 minutter. Når det er kogt, kan du om nødvendigt si blandingen, indtil der opnås en glat, jævn creme; bland den i det resterende smør, smag til med salt og peber og hold den varm i et vandbad dækket med film.

Forberedelse

Bønnemousse med kaffesmag

Opvarm bønnerne i ca. 8 minutter i en gryde med halvdelen af smørret og lidt vand; tilsæt kaffe og kog i yderligere 2 minutter. 
Når det er kogt, kan du om nødvendigt si blandingen, indtil der opnås en glat, jævn creme; bland den i det resterende smør, smag til med salt og peber og hold den varm i et vandbad dækket med film.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-01_sx
Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-02_dx

Bøffelmozzarella-creme

Blend mozzarellatern hurtigt med mælken og en smule salt; til sidst emulgeres med ekstra jomfru olivenolie, indtil blandingen er en kompakt creme.


Den sprøde spinat

Vask og tør spinatbladene og sautér dem hurtigt i gryden med ekstra jomfru olivenolie og 1\2 fed hvidløg. Smag til med salt og peber.

Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-insalataMare-03
SKALDYRSALATEN
Fjern de røde rejer fra skallen, men lad halen blive; skær torsken ud i tern på ca. 35 g og fjern skallen på kammuslingerne. Brun hurtigt fisken i ekstra jomfru olivenolie med den anden halvdel af hvidløgsfeddet og en kvist timian. Krydr med salt og peber.

Præsentation

Læg bønnecreme og bøffelmozzarella på en tallerken, derefter den sprøde spinat; placér fisken øverst og pynt med rødbedeskud, den resterende timian, frisk oregano og kaffepulver.

Et par idéer til aftensmaden i aften: Lad disse opskrifter inspirere dig!

MAGASIN 15m
Stegt svinemørbrad med sprød bacon og kaffe-avocadocreme

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Panettone med Zabaglione-kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 15m
Græskar- og robiolarisotto med pølsespyd i kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 3H
Kaffetartelet

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 40m
Kaffe-cheesecake med honning-gelé

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Skaldyrsalat på creme af bøffelmozzarella

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 20m
Oksefilet smagt til med kaffe

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 2H
Kaffe-chokoladekræmmerhus

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 1H
Risotto med fontinaost, kaffe og kanelfigner

Sværhedsgrad
PRØV DET NU
MAGASIN 30m
Kaffeparfait

Sværhedsgrad
PRØV DET NU