Choux au craquelin med mokkacreme og appelsin curd - Opskrift til 6 personer

En fransk fristelse til julehyggens søde tand.
  • Choux au craquelin
  • Du skal bruge følgende ingredienser:
  • • 130g saltet smør
  • • 2,5 dl vand
  • • 130g hvedemel
  • • 1 tsk. sukker
  • • 3 store æg eller 5 små æg

Fremgangsmåde:

 

•Kom smør, sukker og vand i en gryde og lad smørret smelte.

 

•Tilsæt melet.

 

•Rist dejblandingen godt af i ca. 2-3 minutter. Det gør at dejen tykner helt rigtigt.

 

•Lad dejen køle ned til den er fingerlun.

 

•Slå æggene ud i en separat skål.

 

•Tilsæt æg lidt efter lidt og rør med en elpisker. Når massen begynder at samle sig og være helt blank, har den fået nok æg. Hold øje med konsistensen undervejs, så den rette mængde æg tilsættes.

 

•Fyld dejen i en sprøjtepose. Dejen sprøjtes ud til små runde boller, med ca. 5 cm i diameter. De hæver til over dobbelt størrelse.

  • Kiks
  • Du skal bruge følgende ingredienser:
  • • 40g sukker
  • • 40g mel
  • • 40 smør

Fremgangsmåde:

 

•Kiksen skal ovenpå vandbakkelserne, så de får den flotte krakkelerede overflade.

 

•Kom alle ingredienserne i en blender. Blend til massen er let samlet.

 

•Kom massen ud på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå. Brug en kagerulle til at rulle kiksemassen ud til omkring 4 mm. tykkelse.

 

•Sæt kiksemassen på køl i 30 minutter. Dette gør kiksedejen meget nemmere at udstikke og komme ovenpå vandbakkelsen.

 

 

•Udstik kiks i samme størrelse som vandbakkelserne, så de dækker hele vandbakkelsen.

 

•Bag vandbakkelserne med kiks i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 20-25 min. Ovnen må først åbnes når de er færdige. Åbnes ovnen undervejs falder vandbakkelserne sammen.

 

  • Appelsin curd
  • Du skal bruge følgende ingredienser:
  • • 3 økologiske appelsiner
  • • 3 æg
  • • 65g smør
  • • 100g sukker

Fremgangsmåde:

 

•Pres appelsinerne og kom saften i en gryde med æg og sukker.

 

•Lad curden samle sig ved omrøring under lav varme. Det tager noget tid. Skru ikke for højt for varmen da massen kan risikerer at skille. Curden må ikke overstige 82 grader.

 

•Tilsæt smørret efter 5 minutter og fortsæt med at røre til cremen minder om en kagecreme.

 

•Sæt curden på køl til den er kold og klar til brug.

 

  • Mokkacreme
  • Du skal bruge følgende ingredienser:
  • • 3 dl sødmælk
  • • 3 æggeblommer
  • • 100g flormelis
  • • 30g majsstivelse
  • • 1,5 dl fløde
  • • 1 dl espresso lavet på Oro Mountain Grown

Fremgangsmåde:

 

•Pisk æggeblommer og flormelis til en luftig hvid masse.

 

•Varm sødmælken op i en gryde.

 

•Bland en lille smule vand i majsstivelsen (så det ikke klumper) og hæld det i den lune mælk i gryden.

 

•Tilsættes æggeblandingen. Pas på det ikke brænder på.

 

•Når cremen ligner en tyk kagecreme, kommes det i en lille skål med espresso. Rør til det er ensartet. Lad kaffemassen køle helt ned.

 

•Pisk fløden til en let flødeskum.

 

•Vend kaffemassen i den letpiskede fløde.

 

 

Når alle elementer af opskriften er lavet, samles de til choux au craquelins med mokkacreme og appelsin curd. Kom mokkacremen i en sprøjtepose med lille rund tylle. Lav et lille hul i bunden af hver kage, og fyld cremen i. Herefter gøres det samme med appelsin curd. Pynt evt. med spiselige blomster og kandiseret viol.