Panna cotta lavet på stempelkaffe, med creme fraiche mousse og syltet blommer med ingefær og kanel – Opskrift til 6 personer

  • Syltet blommer
  • Du skal bruge følgende ingredienser:
  • • 6 modne blommer
  • • 10g frisk ingefær
  • • 1 kanelstang
  • • 80g sukker
  • • 1/2 liter vand

Fremgangsmåde:

 

•Varm vand, sukker, 10g groft hakket ingefær og kanel op i en gryde, indtil sukkeret er opløst.

 

•Del blommerne i halve og fjern kernerne.

 

•Kom de halve blommer over i et sylteglas (eller en lukket beholder som er skoldet af) og hæld sukkerlagen over. Kom kanelstang og ingefær med.

 

•Stil blommerne på køl i minimum et døgn.

  • Stempelkaffe (7,5 dl)
  • Du skal bruge følgende ingredienser:
  • • 60 g groftmalet Lavazza
  • Qualitá Oro kaffe
  • (eller anden stærk kaffe)
  • • 7,5 dl vand (90 grader)

Fremgangsmåde:

 

•Kom den groftmalet kaffe i din stempelkande.

 

•Hæld 1/3 af vandet på og rør rundt til den brune skum i toppen er væk. Gentag dette to gange mere.

 

•Lad kaffen trække i 3-4 minutter og tryk herefter stemplet i bund.

  • Stempelkaffe panna cotta
  • Du skal bruge følgende ingredienser:
  • • 1 dl Lavazza
  • Qualitá Oro stempelkaffe
  • • 2 dl sødmælk
  • • 2,5 dl fløde
  • • 80g sukker
  • • 3 blade husblas

Fremgangsmåde:

 

•Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.

 

•Hæld mælk, fløde og sukker i en gryde og varm det op til en temperatur på 70 grader. Temperaturen må ikke overstige 70 grader.

 

•Pres den udblødte husblas fri for vand og kom det i en skål. Hæld 1 dl friskbrygget stempelkaffe over husblassen og lad det smelte.

 

•Lad kaffeblandingen køle af til temperaturen på blandingen er lavere end temperaturen på flødeblandingen.

 

•Hæld kaffeblandingen over flødeblandingen og rør til panna cotta-massen er ensartet.

 

•Kom panna cottaen over i serveringsskåle.

 

•Sæt på køl minium 6 timer.

  • Cremefraiche mousse
  • Du skal bruge følgende ingredienser:
  • • 2 blade husblas
  • • 1,5 dl cremefraiche 18%
  • • 2 dl fløde
  • • 35g flormelis

Fremgangsmåde:

 

•Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter.

 

•Varm 1 dl fløde med flormelis. Lad det ikke koge.

 

•Pisk 1 dl fløde med en elpisker. Pisk den ikke for meget, men kun til den trækker spor.

 

•Pres den udblødt husblas fri for vand og kom den over i gryden til den lune fløde. Tag herefter gryden af blusset.

 

•Når husblassen er smeltet, vendes halvdelen af creme fraichen lige så stille i. Når massen er ensartet tilsættes resten af creme fraichen.

 

 

•Vend forsigtigt fløden i.

 

•Hæld et lille lag ovenpå den satte panna cotta, eller støb moussebomber i små silikoneforme og sæt dem på frys. Tag dem ud af formen, når de helt frosne.

 

•Moussen kan max holde sig på frost i 2 døgn.

 

•Hvis moussen kommes ovenpå panna cottaen, skal den sættes tilbage på køl i 2-3 timer.

 

•Pynt med syltede blommer.