Fremgangsmåde:
•Kom grødris, vand og havsalt i en gryde og lad det koge i ca. 2 min., til vandet næsten er fordampet. Vær opmærksom på at det ikke brænder på.
•Tilsæt sødmælk.
•Blad kornene fra vaniljestangen med en halv tsk. rørsukker, så du får en jævn vaniljesukker.
•Fordel vaniljesukkeren i grøden. Kom også vaniljestangen i gryden da der stadig kan sidde en masse vanilje tilbage. Det giver ekstra smag.
•Når sødmælken små simrer skrues der helt ned for varmen. Grøden skal derefter ligeså stille samle sig. Rør i gryden ca. hvert 10 min.
•Det tager ca. 1 time, før grøden er klar.
•Når grøden er klar sættes den på køl, til den er helt nedkølet.
•Tip: Tilsæt 1 dl ekstra sødmælk for at gøre grøden mere cremet. Dette gør samtidig, at grøden ikke bliver for fast, når den nedkøles. Den ekstra dl sødmælk gør også, at grøden ikke skiller, når den vendes i den let pisket flødeskum, da det mindsker omrøringerne.
•Når risengrøden er nedkølet, piskes fløden, til den begynder at trække spor. Den må ikke piskes fast – fløden skal kun lige tykne.
•Fjern vaniljestangen fra grøden vend herefter lidt efter lidt den let pisket fløden i.
•Obs. Vent med at komme fløden i grøden til den skal serveres. Så smager den bedst.
•Smag risalamande til med rørsukker hvis den mangler sødme. Der er også sødme i kaffe-karamel saucen, så pas på den ikke bliver for sød.