Snack med løgkompot, gedeost og butterdejsskaller med kaffe - Opskrift til 6 personer

En lækker lille anretning som kan bruges som snack, tapas eller en lille forret. Serveres lune.
  • Løgkompot
  • Du skal bruge følgende ingredienser:
  • • 3 store løg
  • • 1 dl. vand
  • • 1 dl. rød balsamicoeddike
  • • 1 spsk. grov sennep
  • • 4 spsk. neutral olie
  • • 30g smør
  • • 3 spsk sukker
  • • Salt/Peber

Fremgangsmåde:

 

•Skær løgnene i tynde stimler.

 

•Kom olie og smør på en pande ved middelvarme og kom løgene ved. De skal ikke tage farve, blot være klare.

 

•Tilsæt herefter vand, balsamicoeddike og sukker.

 

•Lad det småsimre i 10 minutter og skru derefter ned for varmen.

 

•Lad det stå 30-45 minutter på lavt blus under omrøring engang imellem.

 

•Smag efter når løgene er helt bløde og har tekstur som marmelade.

 

•Tilsæt herefter sennep, og smag til med salt og peber.

  • Butterdejsskaller
  • Du skal bruge følgende ingredienser:
  • • 12 færdiglavet butterdejsplader
  • • 1 æggeblomme
  • • 1 spsk. stærk kaffe

Fremgangsmåde:

 

•Du skal bruge 2 butterdejssplader pr. butterdejsskal.

 

•Udstik 2 ens runde stykker butterdej.

 

•Den første som er bunden, skal der ikke gøres mere ved.

 

•Den anden udstukket butterdejsplade skal ovenpå første plade. Her skal der udstikkes et hul i midten så fyldet kan komme i.

 

•Bland æggeblommen og kaffen sammen, og pensel herefter butterdejslagene med blandingen. Det holder lagene sammen samt giver en flot farve og en god smag.

 

•Bag dem i ca. 15-20 minutter ved 200 grader varmluft.

  • Gedeost creme
  • Du skal bruge følgende ingredienser:
  • • 200g Gedemælksost
  • • Frisk timian
  • • Citronskal fra en 1/4 økologisk citron

Fremgangsmåde:

 

•Kom gedemælksosten i en skål med hakket frisk timian og citronskal. Brug en gaffel til at fordele det.

 

•Smag til med timian undervejs.

 

•Anret gedeost cremen ovenpå løg kompotten.